johanssons pelargoner och dans

jpod

OM OSS

 
vikariepool.html
produktioner.html
skapandeskola.html
produktioner.html

ett danskollektiv...


Johanssons pelargoner och dans är ett danskollektiv och en ideell förening som bildades våren 2009. Vi arbetar med dansföreställningar, performance, samtal och workshops i skolor, på festivaler och i liknande sammanhang.


Vårt främsta syfte är att främja dansen inom det pedagogiska och konstnärliga fältet med fokus på skola och utbildning.


Vår drivkraft är att vidga synen på dans genom att undersöka och ifrågasätta hur dans kan och får se ut, vilka platser dansen har tillträde till och vem som får tillgång till den.


Vi strävar efter att både vår konstnärliga och pedagogiska verksamhet skall genomsyras av ett demokratiskt, normkritiskt och genusmedvetet förhållningssätt.


...med pedagogisk kompetens...


En styrka i vår verksamhet är vår pedagogiska kompetens som utgör en viktig del i mötet med barn och unga och deras tankar om dans. Vårt pedagogiska arbete genomsyras av viljan att främja barn och ungas inflytande över och aktiva deltagande i konst- och kulturliv.


Genom ett öppet och nyfiket förhållningssätt ger vi utrymme och tillåtelse för dem vi möter att själva tänka och bestämma. Vi hoppas därigenom öppna upp för nya idéer och tolkningar och ge en möjlighet att se bortom den konventionella uppfattningen om vad dans är och får vara.


Samtliga medlemmar i Johanssons pelargoner och dans är utbildade danspedagoger i modern och nutida dans vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm.möt våra medlemmar...

och följ oss på vår blogg...

HEM        OM OSS        PÅ GÅNG        VERKSAMHET        BILDER        KONTAKT        BLOGG

Skapande skola skapandeskola.htmlskapandeskola.htmlshapeimage_7_link_0
Vikariepoolenvikariepool.htmlvikariepool.htmlshapeimage_8_link_0

GÅ DIREKT TILL:

Våra föreställningarproduktioner.htmlproduktioner.htmlshapeimage_9_link_0